Ook slechte films eindigen.

Ook slechte films eindigen. Ze lopen vanzelf af óf beter, je zet m zelf uit + Huiskamervraag! 

Ik heb er een flink aantal van gezien en nog uitgekeken ook.  Misschien jij ook wel? Slechte films bedoel ik. Zoals die Nederlandse films op Ibiza, Bollywood uit India, zoetsappig Amerikaans drama, slechte griezelfilms of films met zoveel geweld dat er aan het eind niemand meer overbleef. 

Een slechte film kan allerlei oorzaken hebben. Soms is het plot gewoonweg niet goed. Word je als kijker op het verkeerde been gezet. Je voelt al wel dat er iets helemaal niet deugt en dat blijkt dan uiteindelijk ook. Er klopte niets van wat je de hele film dacht dat de waarheid was.

Ook komt het voor dat de acteurs niet goed acteren. Te doorzichtig. Geen karakterbeeld en nauwelijks diepgang.

Je hebt ook slechte films met een slecht verhaal, slecht plot maar met hele geloofwaardige acteurs die je echt kunnen doen laten geloven dat je naar iets heel reëels kijkt. Die je kunnen doen laten geloven dat je heel bang moet zijn en die angst ook vast moet houden, want anders kom je er achter dat het eigenlijk qua verhaal niets voorstelt.

Die verhalen eindigen altijd met een raar slot waarin je met een kater van frustratie blijft zitten en je afvraagt: Mijn hemel heb ik daar nou zo lang voor gekeken? Ben ik daar nou zo angstig voor geweest? Als ik dat had geweten.

Natuurlijk ben je blij dat die slechte film afgelopen is en je baalt ook dat je je er zo door in beslag hebt laten nemen.

Vroeg of laat leer je om gaan met een slechte film. Ten eerste herken je die vaak al van mijlen ver en begint er niet eens aan. Hoe goed de acteurs ook zijn. Misschien kijk je nog een stukje, ga je nog een stukje mee en besluit al snel: Nee, ik kijk niet verder. Ik weet al hoe het eindigt en ik heb geen zin hier mijn tijd aan te besteden.

Misschien wordt die slechte film zelfs aangeprezen door reclame en door familie, vrienden en bekenden. Ook dat kan heel geloofwaardig overkomen.

Toch besluit je: Nee ik kijk niet meer. Ik doe niet meer mee hoe hard ze me ook pushen. Ik ga gewoon lekker verder met mijn leven en geniet van elke dag. Ik heb die film helemaal niet nodig om gelukkig te zijn. Dat lukt zonder prima!

Oké genoeg gekletst. Hier is de huiskamervraag:

? Hoe heet de laatste slechte film in een serie die ondanks een vilein en goed uitgedacht opeenvolgend verhaal, goede acteurs, wereldwijde aandacht en met een giga financiering, toch uitgaat als een nachtkaars en waarvan je straks wilde dat je deze al veel eerder had afgezet?

Tip: De titel is een Grieks woord, heeft 7 letters begint met een O, eindigt op een N. De middelste letter mag zowel een C als een K zijn.

Weet je het? Top! Niet kijken dan hè. Of kijk een stukje en zet 'm dan uit. Slechte films kosten te veel tijd en levensenergie, en ze lopen af wanneer jij stopt met kijken! Doen dat veel mensen, dan flopt de film vanzelf! 

Houd vol! Houd moed! Het is al goed! Echt!!