Spiritualiteit als businessmodel - Beware of 'Mister Mindset' 

Ik kan me er uren kostelijk mee vermaken. Met posts en vooral ook foto's van zij die middels bewustzijns-ontwikkeling bakken met geld verdienen en daarbij veel te veel in zichzelf zijn gaan geloven. 

Een goed voorbeeld hiervan is 'Mister Mindset'. Alleen de naam al. Alsof mindset iets is waar hij de Mister van is. Mister Mindset is een voormalige discjockey die iets dat voor ieder mens slechts één ademteug verwijderd is, namelijk meditatie, heeft verheven tot een succesformule.

Met zijn oprecht prachtige stem als unique-selling-point en zijn meewarige 'kijk-mij-eens-interessante-dingen-zeggen-look' verdient hij bakken met geld. Ik zie zijn boekjes op menig salontafel liggen; zo van 'ik-mediteer-en geef mijn leven-ook-zin-cool-hè?!' Superslim gedaan en als ik de hoeveelheid mensen zie die hem volgen en zijn shows bezoeken, kan ik niets anders zeggen dan chapeau.

Wat zij die hem adoreren wel moeten beseffen is dat alles wat hij doet je zelf ook eenvoudig kunt aanleren door gewoon niets te doen en enkel te zijn. Dan mediteer je namelijk al.

Én dat manifesteren slechts mogelijk is zo lang je polsstok reikt. Gedachtenkracht, affirmaties, visionboards, formules stamelen, The Law of Attraction, Think and Grow Rich zijn niet voldoende. Je móét de persoon zijn die nodig is, datgene te bereiken wat je zou willen. En daar ligt een enorme brok aan door te werken bewuste én onbewuste lagen voor die alles waar je enkel aan denkt, onmogelijk maakt te bereiken

Belangrijk ook te memoren dat mindset slechts de kleuterklas is van zelfrealisatie. Het onder controle brengen van de je mind is belangrijk. Het wordt echter steeds ingewikkelder en moeilijker zodra je bijvoorbeeld bij je lichaam en je onderbewuste uitkomt. Wat je na een tijd gaat beseffen is dat je hier op aarde niet veel verder komt dan de lagere school. Met andere woorden: je komt er steeds meer achter, dat je eigenlijk heel weinig weet. ????

Vandaar ook dat ik het serieuze gezicht van Mister Mindset lachwekkend vindt. Leren mediteren, ontspannen, rust nemen zijn slechts het begin van een boeiende reis naar binnen. Niet meer en niet minder.

Begrijp me goed. Deze man doet goed werk. Hij helpt veel mensen een begin te maken met zelfrealisatie en dat is op zich prima.

Waarom vind je het dan nodig zo iemand hier de maat te nemen, André?

Samenvattend:
1. Wat hij aanbiedt, kun je zelf ook maar dan gratis
2. Wat hij aanbiedt, is universele wijsheid dus niet een te bereiken doel dat enkel met zijn boekjes, video's, lezingen e.d. kan. Iedereen kan het mét én ook prima zonder 'Mister Mindset'
3. Wat hij aanbiedt, is slechts het begin van een boeiende reis naar binnen. Niets om hoogdravend en bijzonder over te doen.

En hej, je hoeft dat niet met me eens te zijn. Dit is slechts mijn bescheiden mening. Mijn advies: Ga 'Mister Mindset' volgen en vorm je eigen oordeel.

Fijne dag! 


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤