Stop ermee óf vraag goed geld voor je diensten!

Het gebeurde mij nog wel eens. Misschien herken je het wel. Je hebt je best gedaan voor mensen, ze op het juiste pad gezet. Met je aanwijzingen, je advies, je goede raad, je tips. En dan bedoel ik niet vrienden of gelijkgestemden natuurlijk. Daar doe je het graag pro-deo voor.

Nee, ik bedoel businessklanten.  Mensen die je nooit eerder hebt ontmoet en die op hun initiatief het leuk vonden eens 'koffie met je te drinken', maar die je enkel even kwamen 'leegzuigen' en dan denken dat ze door hetzelfde toe te passen wat jij doet, onmiddellijk dezelfde resultaten behalen.

Of je hebt ze door moeilijke periodes heen geholpen door een altijd luisterend oor te bieden en ze te laten zijn wie ze op dat moment waren. Je hebt je uitgesloofd, je best gedaan, alles wat je te bieden hebt uit de kast gehaald en het beste van jezelf aan de ander gegeven.

En als alles dan weer beter gaat en weer wat op rolletjes begint te lopen, zijn ze je vergeten, is er geen contact meer en gaan ze weer vrolijk verder met hun leven, zonder stil te staan bij jou en wat jou bezig houdt.

Het is het verhaal van ons Nieuwe Wereld Pioniers. Mensen willen graag bij ons in de buurt zijn, maar dat niet toegeven. Ze zuigen wat je te zeggen hebt op als een spons, maar als je bent leeg geknepen, doen ze net of ze het allemaal zelf hebben verzonnen. Zij vonden het een gelijkwaardig gesprek of onderhoud. Terwijl jij weet -en zij stiekem natuurlijk ook weten- dat jij het was die de verandering in gang heeft gezet.

De reden is dat veel mensen zelf bijzonder willen zijn. Mensen willen zelf erkenning, waardering en vooral aandacht. Ze verzinnen er van alles voor en doen de gekste dingen. Zij die bij jou komen willen wel je goede advies en je mening, maar willen zelf de credits.

Herkenbaar? Ja, natuurlijk, anders volgde je me niet. Dan heb ik één advies en zijn er twee dingen die je kunt doen: Stop ermee óf vraag heel veel geld voor je diensten.

Pas wanneer je veel geld durft te vragen, komen de muggen die alles opzuigen maar niets terug geven, niet meer opdagen. En zij die je werkelijk op waarde schatten blijven over.

Laat je niet gebruiken! Stop met je gulle gratis gaven óf vraag goed geld voor je service.

Goed weekend!


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤