Tijd voor wéér een andere kant van de medaille

In de afgelopen twee jaar heb ik me fel gekant tegen het niet mogen uitspreken van de andere kant van de waarheid. In de discussie wel/niet gevaccineerd was het op een gegeven moment not done te melden dat je koos voor reguliere besmetting en natuurlijke immuniteit.

De brave, deugende goegemeente was zo bespeeld door politiek en MSM dat men zelfs ging geloven dat deze Covid-Naturals het probleem waren. Zij gaven het virus door. Het was naar Hugo de Jonge: 'De pandemie van de ongevaccineerden' Het was een grove schande deze groep beschermde burgers zo weg te zetten. Zeker nu meer dan eens is vastgesteld dat natuurlijke immuniteit vele malen sterker is dan die door een vaccin.

Veel Covid-Naturals hebben hier terecht een nare bijsmaak aan overgehouden. Ze zijn -meestal door zich verheven voelende gevaccineerden, zij die met ontblote bovenarm en pleistertje op de socials paradeerden- in een onterechte staat van beschuldiging gesteld. Een kwalijke zaak.

Wat ook kwalijk was en is, is dat de andere kant van de waarheid werd genegeerd en gecensureerd. Geen of minieme berichtgeving van MSM over wereldwijde massademonstraties tegen Corona-maatregelen. Censuur op platforms als een andere mening werd geopperd. Als triest dieptepunt de aanhouding van Willem Engel, de voorman van Viruswaarheid. Iemand met wie ik vaak eens maar ook oneens was. Naar mijn bescheiden mening aangehouden vanwege zijn andere geluid. En dat is schande! Wmb de eerste politieke arrestatie in ons ooit zo tolerante landje.

En toch...

Toch moeten we oppassen dat we nu niet doorslaan naar wéér een andere kant van de medaille. Voor mij als Covid-Natural was niet vaccineren prima. Maar natuurlijk was vaccinatie goed voor zij die ervoor kozen. Zeker voor de risicogroepen. En ook voor zij die er in geloven. Voor hen nam het de angst weg. Ik hoop van harte voor ze dat er geen lange termijn-bijwerkingen zijn.

Ook moeten we oppassen nu niet door te slaan naar de kant van alternatieve media. Ik ben een groot fan, lezer, kijker, abonnee van media die zich niet langs de MSM-richtlijnen uiten. Maar er werden en worden wel degelijk complotten verspreidt. Oekraïne en Zelensky in Poetin's vreselijke oorlog als controlled opposition aanduiden gaat mij bijvoorbeeld veel te ver

Kortom: Leef en laten leven. De waarheid heeft altijd meerdere kanten. Het is enkele jouw en/of mijn waarheid. Iedereen heeft zijn/haar eigen waarheid. Dat kan en mag prima naast elkaar bestaan. Verder het verleden loslaten en vergeven. Vergeven doe je voor jezelf overigens. Je voelt je er meteen een stuk lichter van. En waarom zou je het niet doen?

Niet-vergeven, niet durven ook een andere waarheid toe te laten, is je eigen dag verpesten En dat is zonde, want deze dag -met prachtig weer!- komt nooit meer terug! 

Geniet ervan!