Top! De vlag hangt op z'n kop!

Het begon als een stil protest, maar de laatste dagen klinkt dat protest steeds luider en duidelijker. In tuinen, aan vele lantarenpalen, bij binnenkomst van plaatsen of zomaar langs de kant van de weg hangt de Nederlandse vlag op z'n kop.

Onze vlag is rood, wit, blauw, maar nu blauw, wit, rood. Het betekent dat er iets niet klopt. En dat klopt. Er is iets fundamenteels aan het gebeuren.

De vlag staat symbool voor vrijheid en democratie. En de bevolking ervaart dat op dit moment in dermate geringe mate dat het symbool zijn waarde heeft verloren en dus wordt omgedraaid.

Burgers ervaren niet dat de overheid er voor hen is, maar hebben het gevoel dat zij voor de overheid van alles moeten doen en laten, zonder dat daarvoor een werkelijke reden is. Wij kiezen vertegenwoordigers van het volk, maar zij vertegenwoordigen niet, maar leggen restricties op. Ze faciliteren niet, maar willen knechten. De wereld op zijn kop dus.

Het waarom is heel eenvoudig uit te leggen wanneer je de ware agenda kent van deze lakeien van de werkelijke macht, maar ik had beloofd hier niet meer over uit te wijden. Je snapt vast wat ik bedoel.

Dan zijn er nog die het heel erg vinden dat de vlag nu wordt omgedraaid. Ik niet. Ik vind het juist zeer gepast en op z'n plek. Onze vlag als teken van vrijheid en democratie die nu niet wordt ervaren. Derhalve juist wél een teken van respect voor hetgeen onze driekleur representeert.

Mijn blog is geen statement. Dit blog is een diepe buiging voor de inventiviteit en creativiteit in een tijd van transitie. Want dit is tig keer beter dan voor iemands huis gaan staan. Dit is geweldloos, stil en toch met veel kracht en respect. Prachtig!

En daarom sta ik lachend op en ga lachend naar bed. Ik geniet er enorm van deel te mogen uitmaken van deze interessante tijd waarin we samen werkelijk het verschil kunnen maken op weg naar een nieuwe tijd.

Houd vol! Houd moed. Het is en komt al goed! Echt!!

Fijne dag!