Verban angst. Focus je op de door jou gewenste uit- en toekomst!

Disclaimer: Onderstaand bericht is essentieel voor zij die fulltime van het leven willen genieten. Het kan echter schokkend zijn erachter te komen dat ook jij doet wat je beter niet kan doen.

Een flinke tijd besteedde ik hier aan het maken van bijdrages en opinies in het kader van de coronacrisis.


Voor mij -net als alle andere tijden- een boeiend en interessante tijd, waarin je de medemens en jezelf weer eens beter leert kennen.

Voor mezelf net als zovelen een uitdaging om overeind te blijven en te blijven genieten. Dankbaar te zijn voor wat er wel is in plaats van gefrustreerd om wat er nog/nu niet is.

Zoals bijna alles heb je in het leven steeds een keuze tussen angst en liefde. Of als je het anders wilt noemen: God, Bron, Universum et cetera.

Onze samenleving is in veel gevallen gericht op angst. MSM verdienen een goede boterham aan angst. Angst was ook in een afgelopen crisis een veel voorkomende emotie. Angst voor een virus. Angst voor de dood. Angst om ziek te worden. Angst om de ander aan te steken.

En evenzo goed aan de andere kant van de medaille: Angst de vrijheid te verliezen. Angst om overgeleverd te zijn/worden. Angst de autonomie kwijt te raken. En nu de crisis zo goed als voorbij is: Angst voor de EU-pas. Angst voor sociaal krediet systeem. Angst voor het WEF. Angst voor agenda 2030.

Daarnaast zijn er nog een heleboel andere angsten die min of meer iedereen heeft. Angst om te falen. Angst voor afwijzing. Et cetera.

Begrijp me goed. Alle angst is begrijpelijk en gerechtvaardigd. We zijn allemaal spirits in een slechts menselijk omhulsel. Het helpt echter niet. Sterker nog, het helpt nooit. Nog sterker: Het houd je zelfs weg bij wat je eigenlijk wilt.

Dus: Focus je op de door jou gewenste uit- en toekomst!

Als je bang bent voor een virus, focus dan op gezondheid.

Als je bang bent je autonomie en vrijheid te verliezen: Focus op dan juist op vrij en autonoom zijn en blijven.

Angstgevoelens zijn normaal, maar blijf er niet in hangen. Doe mee aan wat jij kiest. Laat links liggen wat je niet wilt. En behandel een angstgedachte als een warme ovenschaal waar je je aan brandt. Laat hem rustig voorbij gaan en blijf eraf. Iedere dag is er namelijk één die nooit meer terug komt.

Dit kan lastig zijn, want er zijn veel mensen die onbewust hechten aan de eigen angst. Oa MSM springt daar gretig op in. Laat je niet gek maken. In plaatst van bang te zijn, verheug ik me dus nu al op storm Eunice. Laat maar komen. Ik ga er helemaal voor zitten en laat het lekker over me heen komen.

Fijne dag en alvast een heel goed weekend toegewenst!