Vertrouw en leef! Én begin met je macht niet weg te geven.

Er zijn nogal wat mensen die zich zorgen maken. Zorgen maken over de toekomst, zorgen hun vrijheid kwijt te raken, zorgen over inflatie, zorgen over eigenlijk alles zo'n beetje. Die zich zorgen maken -misschien jij ook wel- terwijl ze best weten dat dat geen zin heeft.

No worries. Het is niet zo gek je zorgen te maken. Er is veel gaande in de wereld en het lijkt soms wel of de ellende niet stopt. Je kunt inderdaad je hele leven er door laten beïnvloeden. Zonde joh. Niet doen.

Wat er gebeurt is namelijk slechts het oude dat met veel lawaai afscheid neemt. Het is slechts een tijd van ommekeer naar iets dat veel beter is, mooier, liefdevoller, krachtiger, vredelievender is. En dat nieuwe is er al. Het gebeurt al. Je moet er alleen iets verder voor kijken dan je neus lang is.

Het allerbeste nieuws is dat jij er eenvoudig deel van uit kunt maken. Gewoonweg door je focus te verleggen. Te beginnen met jouw macht, jouw levenskracht niet weg te geven aan zij die denken dat ze belangrijk zijn en over jou en jouw leven willen beslissen.

Hoe dan André?

Nou er zijn al veel voorbeelden de revue gepasseerd. Zo post ik bijvoorbeeld niet meer over WEF WHO Big Pharma elite regerings- en ministerlakeien die menen dat ze me dingen op kunnen leggen. Wie denken ze wel niet dat ze zijn zich met míjn leven te bemoeien. Kom nou! Ben ik boos op ze? Nee hoor. Ik laat ze lekker denken dat ze belangrijk zijn en negeer ze volkomen. Voor mij zijn er maar weinig dingen leuker dan deze zelfvoldane kliek de hakken te laten zien. Heerlijk!

Een mooi voorbeeld hiervan is de Rabobank. Terwijl chief Wiebe Draijer in Davos over onzinnige toekomstbeelden filosofeert, stappen aan de achterkant tig klanten over naar een andere bank. Tja, eigen schuld, dikke bult. 

Verder kijk en luister ik wel naar MSM, maar ik neem ze niet al te serieus. Hun pogingen via angst in te spelen op het reptielenbrein zijn lachwekkend. Ik lach ze vriendelijk toe. Ze doen er voor mij niet toe. 

Natuurlijk kan dit niet meteen en op alle vlakken. Je zult echter zien dat je macht en controle terugnemen op terreinen waar je wel invloed op hebt, enorm helpt je zorgen te verminderen. Je kunt immers niet alles controleren, maar altijd hoe je daar mee omgaat.

Vervolgens zet je iedere dag je intentie voor een betere en mooiere toekomst. Allereerst die mooie toekomst voor jezelf. En van daaruit laat je het overvloeien en zo steeds verder uitdijen. Dat is zeer krachtig en ik doe het iedere ochtend. Laat daarna je intentie los en leef, want je hechten aan de uitkomst is nog steeds angst, zorgen en twijfel én de reden dat bijvoorbeeld 'hopen' niet helpt.

Leven is niet moeilijk. Ook in deze tijd niet. Het leven is fantastisch dus vergeet niet er van te genieten. Tijd is namelijk niet eindig. Deze dag is er eentje die nooit meer terug komt. Dus geniet er van! 

Fijn pinksterweekend!