Waarom het World Economic Forum nooit zal slagen in haar opzet

Het WEF is een zelfvoldane organisatie waar rijke elite en regeringen elkaar treffen en werken aan gedachtenspinsels die uitmonden in een ideologie waarin zijzelf alle touwtjes in handen hebben en het gepeupel ze dankbaar moet zijn voor wat ze doen. Uiteraard zichzelf wijsmakend dat ze de redders van deze aardbol zijn. Lachwekkend.

Er zijn nogal wat mensen die zich zorgen maken dat deze geldverslindende organisatie te veel macht heeft en het ons burgers lastig kan maken. En inderdaad is het een niet transparante en ondemocratische club die zelf bepaalt wie er mee mag praten en wie niet.

Er zijn echter 3 redenen het WEF nooit de macht zal krijgen die het zichzelf zo graag toe-eigent.

1. Hoe belangrijk de deelnemers zichzelf ook vinden, het WEF heeft geen enkel mandaat beslissingen te nemen. Deelnemers hebben die als zodanig wel in de eigen omgeving, maar daar worden de plannen weer ontkracht door de dagelijkse realiteit. Het is net als de manager die weer eens een cursusdagje heeft gehad en die ineens alles anders wil. Daarna op de werkvloer zelf wordt terug gefloten.

2. De Coronacrisis heeft 'het beest' ontmaskerd. Jarenlang kon deze supranationale club in relatieve anonimiteit zijn gang gaan. Door Corona kennen veel meer mensen Klaus Schwab en weten wat The Great Reset en Build Back Better inhoudt. En vooral ook dat men uiteindelijk onder de oppervlakte goed zichtbaar, slechts onder het mom van Agenda 2030, de mensheid aan zich wil onderwerpen. Men spiegelt dit voor als zijnde goed voor burgers zelf, maar daar trappen slechts weinigen nog in.

3. Mensen laten zich namelijk niet langer ringeloren en hun vrijheid afnemen. Beginnend bij de visionairs van de jaren '20, de Wappies, ziet nu langzaam maar gestaag ook de Coronakudde dat in. En daarmee werd al een kritische massa bereikt die het WEF het nakijken geeft. Daarenboven doen de Boeren nu wat o.a. Groningers, Limburgers, Ouders van Verdwenen Kinderen, Benadeelden van de Toeslagenaffaire nalieten. Ze komen in opstand.

Zo zijn er gewoonweg te veel mensen die snappen dat deze zelfvoldane kliek niet het beste met ons voor heeft, maar -hoe mooi de verhalen ook worden geformuleerd- er enkel zitten voor eigenbelang.

En daarom zal het World Economic Forum achteraf in de geschiedenisboeken (als ze die al halen) niet meer blijken te zijn dan een geldverslindende hobby van machtswellustelingen die fantaseerden over hoe ze de wereldbevolking konden knechten en die ten onder ging aan de eigen ijdelheid, arrogantie en hypocriete deugdzaamheid.

Een prettige gedachte!

Fijne dag allemaal!

(c) Bron Foto/Beeldcitaat: World Economic Forum