Wat wil je dan wel?

Oftewel: Heb je je wel eens afgevraagd waarom negatieve berichten en reacties op sociale media de meeste duimpjes opleveren?  

Het is misschien wel de vraag die ik het meest stel aan mensen die bij me komen voor coaching, training. En zelfs wanneer ik het vraag komt er niet zelden een antwoord als: 'Wat ik in ieder geval niet wil. 

Het is gemakkelijk. Het is gemakkelijk ergens tegen te zijn. Ik ben tegen Rutte. Ik ben tegen het World Economic Forum. Ik ben tegen inflatie. Ik ben tegen klimaatverandering. Ik ben tegen FvD. Ik ben tegen D66. Ik ben tegen vrijheidsbeperkende maatregelen. Ik ben tegen stikstofbeleid. Ik ben tegen racisme. Je ziet het overal op sociale media. De bijdrages die tegen iets zijn, scoren veel hoger qua duimpjes en hartjes dan de positieve berichten.

En ook in de persoonlijke sfeer. Ik wil niet ziek zijn. Ik wil deze baan niet. Ik wil deze relatie niet meer, et cetera. Op zich is het puur menselijk dat je weet wat je niet wilt. Er zit echter een groot probleem aan vast. En dat je is je onderbewuste. Je onderbewuste kent het woordje niet niet. (Lees dit zinnetje nog 3x)

Als ik zeg denk niet aan een roze olifant, waar denk je dan aan? Als ik zeg denk niet aan de buurman of buurvrouw die naakt door de badkamer loopt, waar denk je dan aan? Juist!

En daar zit dé grote adder onder het gras bij als maar aangeven wat je niet wilt. Als je focust op niet ziek zijn, hoort je onderbewuste alleen maar het woord ziek. Als je focust op gevangen zitten in het systeem, hoort je onderbewuste alleen het woord gevangen en blijf je gevangen in het systeem. Het is allemaal gebaseerd op angst. Angst om ziek te worden, angst om je vrijheid te verliezen.

En hoe begrijpelijk en menselijk ook, het helpt niet om daar te komen waar je wilt zijn

Dus leg je focus op gezondheid, op vrijheid, op gelijkwaardigheid, op succes, op rijkdom, op welvaart, op geluk, op genieten, op gemak, op moeiteloos, op onstopbaar, op onweerstaanbaar et cetera. Alles gebaseerd op en vanuit liefde.

En dát werkt! Je hoeft er niet eens in te geloven. Als je je focus verlegt en iedere keer terugbrengt naar wat je wél wilt is er een veel grotere kans dat je dat ook gaat manifesteren in je leven. Gewoon doen! Niet proberen! Doen! En volhouden!

Houd vol. Houd moed. Het is en komt goed. En het begint allemaal bij jóu!


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤