We regelen het zelf wel!

Gisteren meldde ik al dat de overheid de grip op de burgers aan het verliezen is en dat dit een goede zaak is. Vandaag ga ik nog een stapje verder. We hebben helemaal geen politici nodig voor een goed leven.

Politiek in zijn algemeenheid boeide me al nooit. Ik vond de mannen en vrouwen die er rondliepen vanaf het moment dat ik mocht stemmen al saai en niet erg inspirerend. Keurig gekleed met keurige woorden (alhoewel dat wel minder geworden is :-)) met elkaar een spelletje spelen om de macht. Not my cup-of-tea. En dat is zo gebleven. 

In mijn blog van gisteren schetste ik ook dat sinds de coronacrisis de ware agenda van de machthebbers is blootgelegd. Niet fraai, wel goed dat het nu zo duidelijk geëxposed wordt.

Dat betekent dat we het zelf moeten regelen. Als ons belastinggeld niet goed wordt besteed, moeten we ervoor zorgen dat er -uiteraard legaal- zo weinig mogelijk aan die strijkstok blijft hangen en we toch een goed leven hebben.

En dat kan prima. In de nastoot gaf ik gisteren al aan hoe boeren een regionale sleutelpositie kunnen vertolken door in ruil voor investering in hun bedrijf gegarandeerd voedsel, vlees, groente, fruit, eieren en bijvoorbeeld de aanleg van een eigen tuintje te leveren.

Dat kan op veel andere terreinen ook. Ik coach jou als jij mijn kind gitaarles geeft. Jij stuct bij mij een wandje, ik maak van je kapotte lange broeken, korte voor de zomer. Jij gaat bij mijn vader op bezoek voor zorg; ik neem je auto mee voor boodschappen voor ons beiden bij de plaatselijke boer en doe de tank vol. Uiteraard betaal ik contant. :-)

Zo zijn er veel meer voorbeelden te verzinnen waarop we zelf het heft in handen kunnen nemen en door middel van ruilen en iets voor elkaar betekenen een prima leven kunnen hebben zonder invloed van lakeien van de macht.

Ik ga ervoor. Doe je mee? 

Fijne dag!