Werken aan Jezelf. Het loslaten van je rugzak

Ja, ik weet 't, het klinkt supersoft. En toch is het dat helemaal niet. Werken aan Jezelf is nodig om een Nieuwe Wereld Pionier te worden.
 
Dat zit zo. We hebben allemaal weerstand, blokkades en belemmerende patronen in ons systeem en lichaam die ons weerhouden van een leven lang genieten. Sommige zijn bij de geboorte ontstaan, sommige zitten al jaren in onze genealogie, sommige zijn emotioneel bepaald et cetera. Bij elkaar worden ze door whoo-whoo mensen het ego of genoemd. Ik vind kritische mind wel een goede omschrijving.
 
In bepaalde religieuze kringen zou je je helemaal moeten verlossen van het ego. dat zou dan leiden tot verlichting. Dat kan natuurlijk en als jij het leuk vindt om de hele dag als een monnik te leven en uren te mediteren op een berg, ga gerust je gang. Ik doe dat niet. Ik leef ten volle nu ik hier op aarde ben en om te overleven heb ik mijn ego daar hard voor nodig.
 
Er is trouwens niets mis met mediteren. Integendeel het kan helpen jezelf lichter te maken; te ontdoen van alle beperkingen die je jezelf hebt opgelegd. Het is een manier om te werken aan jezelf; je schil voor schil en laag voor laag te ontdoen van alle bagger die helemaal niet nodig zijn.
 
Voor menigeen kan het nodig zijn een psycholoog op te zoeken om zich te ontdoen van het verleden, door vergeving. Anderen kiezen voor een therapie die ze aanspreekt rebirthing, ademtherapie of hypnose.
 
Want naast al die zaken die nergens voor nodig zijn, zijn er dan ook nog de uitdagingen, tegenslagen en frustraties die we nu eenmaal allemaal opdoen gedurende het leven. Het maakt het er allemaal niet gemakkelijker op.
 
En toch, toch is het de enige weg en een belangrijke stap naar Resetten naar Balans in Jezelf. 100% verantwoordelijkheid nemen voor waar je nu bent en van daaruit beginnen aan jouw proces, jouw heling, jouw zelfrealisatie.
 
Heel veel succes daarbij. En vergeet niet alvast te genieten van de heldenreis die je aflegt! In de volgende lessen duiken we dieper in deze materie.


➤Afspraak maken voor 1:1 Coachingsessie ➤