Wie alleen het 20:00 uur journaal kijkt, mist een gedeelte van de waarheid

Vroeger moesten wij thuis allemaal stil zijn als het 20:00 uur was. Want dan kwam hét journaal. En dat was naast dé krant de enige bron van informatie die mensen hadden.

We groeiden er mee op: Wat hét journaal -en daarna Brandpunt en Den Haag Vandaag- vertelden was waar en bepaalde ons wereldbeeld.

Het prettige is dat dit tegenwoordig niet meer zo hoeft te zijn. Er zijn tegenwoordig veel alternatieve media die we kunnen raadplegen. En dan bedoel ik niet RTL Nieuws, NRC, AD, Telegraaf et cetera. Ook bedoel ik niet Op1, Een Vandaag, Nieuwsuur.

Allemaal meer van dezelfde mainstream media met allemaal hetzelfde nieuws uit een iets ander vaatje getapt.

Ook bedoel ik niet Jinek, Beau , M, Khalid en Sophie en Lubach met Lachband, waar dezelfde meningen en opinies nog eens worden herhaald door zogenaamde experts en deskundigen, dan wel door autocue-'grappen'.

Nee, ik bedoel echte alternatieve media als: BlackBox, De Andere Krant en Gezond Verstand. ON en in mindere mate nog steeds Geen Stijl en Powned.

Ik houd er zeer van hier de andere kant van de nieuwsmedaille tot me te nemen. Het vult een gat dat na het stoppen van Vandaag Inside -de enige talkshow waarin nog echte, authentieke mensen en geen sprekende poppen aan het woord waren- alleen maar groter is geworden.

Alternatieve media maken duidelijk wat de MSM niet wil of mag laten zien. Bovenal het feit dat crises als een naar virus en een oorlog, het klimaat en migratie worden gebruikt om via morele druk via diezelfde MSM burgers richting een niet zelf gekozen doel manipuleren.

En geloof jij dat allemaal zomaar André?

Nee, natuurlijk niet. Het mezelf er echter continu aan herinneren dat er een andere kant aan 'de waarheid' zit is belangrijk om zelf het stuur in handen te houden en te beslissen hoe ik daarmee om wil gaan.

Bovendien kom ik daardoor los van de zogenaamde deugmaffia. Een niet nader te definiëren groep die anderen onder de stille bedreiging van cancelen dwingt één bepaalde mening te hebben. Trump, Russen, Covid-Naturals, Zwarte Piet, Johan Derksen et cetera zijn enkel slecht. Ja, je mag er wel anders over denken zeggen ze. Maar je wordt wel onmiddellijk weggejorist.

Loskomen van wat 'men' vindt is een belangrijke stap om echt van het leven te gaan genieten. Wars zijn van vooroordelen over wat waar en niet waar is. Ongevoelig zijn of worden voor wat anderen van je vinden.

Dat begint onder andere bij je breed informeren. Een van de mooie neveneffecten van Covid is, dat dat inmiddels ook op bijvoorbeeld LinkedIn kan. Steeds meer mensen zien en posten de andere kant. Prima!

Blijf zoeken naar waarheid, echtheid en neem geen genoegen met alleen het 20:00 uur journaal.

Fijne dag!