Yieahhh Maandagochtend!!

Disclaimer: Verder lezen is op eigen risico. Als je jezelf herkent of jaloers wordt, don't shoot the messenger please.  En lees als je er aan begint, vooral door tot de laatste punt.

De allermooiste ochtend van de week is voor mij de maandagochtend. Buiten hoor ik al buren de ruiten krabben en wegrijden. Het is nog poepiekoud door de oostenwind en het wordt straks weer een stralende dag.

Dus doe ik mijn dagelijkse oefeningen en heb net een heerlijk ontbijtje achter de kiezen. Een hele lange mooie dag ligt weer voor mij.

Ja ik heb het goed voor mekaar. Ik werk niet (echt) en kan het me permitteren te doen waar ik zin in heb. Zoals bijna iedere dag een stukje schrijven om een aantal zuurpruimen, criticasters, van nature luien, emotionele vluchtelingen, ultiem voorzichtigen, maar half levenden, azijnzeikers, probleemzoekers, slachtofferrollers, zij-die-niet-vinden-dat-je-mag-genieters, een beetje op te peppen voor ze hun dag beginnen. Zeker. Ik coach ook provocatief. :-)

Ja, ik bedoel jou natuurlijk niet. Jij kunt en doet dat zelf, toch?! Dit stukje is voor die anderen. Om ze te laten zien dat het helemaal niet moeilijk is er een prachtige dag van te maken.

Ja maar André, de oorlog dan? En Giro 555? Je kunt toch niet net doen of er niets aan de hand is. Doe ik ook niet! Ik leef net als een ieder deze dagen mee met de mensen in Oekraïne. En ook persoonlijk is het vandaag niet alleen maar holadiejee. Ik steun en denk (aan) zij die het moeilijk hebben. Mag niet? Hoort niet? Kan niet? Van wie niet? Fulltime van het leven genieten is fulltime. Punt! 

Dus kies ik er voor me fantastisch te voelen. Wat hebben alle Oekraïners er aan dat ik ook een nare dag heb? Wat hebben zij die verdriet hebben eraan dat ik de hele dag zit te sikkeneuren?  Juist nu je ziet hoe snel het leven kan veranderen doe je er goed aan ervan te genieten nu het kan!

En dus ga ik dat niet doen! Ik ga er een geweldige dag van maken. Een dag creëren waarop ik bewust leef en alles met bewust-zijn ga meemaken. Deze dag is er namelijk ééntje die nooit meer terug komt.

En jij? Wat doe jij? Creëer jij je dag of gaat deze weer net zo voorbij als alle anderen? De keuze is aan jou! 

Fijne dag!

PS Ik ben naast een engel, soms ook een bengel. Bijvoorbeeld vandaag. Voel je nooit persoonlijk aangesproken. Mijn blogs schrijf ik altijd! vanuit een liefdevolle intentie.  Heb ik dus hiermee bereikt dat je denkt: Die arrogante levensgenieter kan me wat, ik geniet net zo als hij, dan is mijn missie voor vandaag geslaagd.