Yieahhh Maandagochtend!!

Disclaimer: Verder lezen is op eigen risico. Als je jezelf herkent of jaloers wordt, don't shoot the messenger please. Dus vertrouw je het niet? Stop dan nu met lezen! Of lees, als je er aan begint, vooral door tot de laatste punt.

De allermooiste ochtend van de week is voor mij de maandagochtend. Buiten hoor ik al buren aanstalten maken en wegrijden. Het heeft een beetje geregend en het wordt straks weer een stralende dag. 

Dus doe ik mijn dagelijkse oefeningen en heb net een heerlijk ontbijtje achter de kiezen. Een hele lange mooie dag ligt weer voor mij.

Ja ik heb het goed voor mekaar. Ik werk niet (echt) en kan het me permitteren te doen waar ik zin in heb. Zoals bijna iedere dag een stukje schrijven met als doel, niet degenen die net als jij en ik een missie hebben deze wereld een betere wereld te maken te bereiken, maar een aantal zuurpruimen, criticasters, emotionele vluchtelingen, ultiem voorzichtigen, probleemzoekers, slachtofferrollers, zij-die-niet-vinden-dat-je-mag-genieters, een beetje op te peppen voor ze hun dag beginnen. Zeker. Ik coach ook provocatief.

Ja, ik bedoel jou natuurlijk niet. Jij kunt en doet dat zelf, toch?! Dit stukje is voor die anderen. Om ze te laten zien dat het helemaal niet moeilijk is er een prachtige dag van te maken.

Ja maar André, de oorlog dan? En de boeren die door de stikstofhetze alles kwijt dreigen te raken? Je kunt toch niet net doen of er niets aan de hand is.

Doe ik ook niet! Ik leef net als een ieder deze dagen mee met de mensen in Oekraïne en zeker ook met de boeren. En ook persoonlijk is het vandaag niet alleen maar holadiejee. Ik steun en denk (aan) zij die het moeilijk hebben. En tegelijkertijd vier ik het leven! Mag niet? Hoort niet? Kan niet? Van wie niet? Fulltime van het leven genieten is fulltime. Ongeacht de omstandigheden. Punt! 

Dus kies ik er voor me fantastisch te voelen. Wat hebben alle Oekraïners en boeren er aan dat ik ook een nare dag heb? Wat hebben zij die verdriet hebben eraan dat ik de hele dag zit te sikkeneuren?  Juist nu je ziet hoe snel het leven kan veranderen doe je er goed aan ervan te genieten nu het kan!  Komt bij dat als anderen die het moeilijk hebben jou zien stralen, zouden kunnen beseffen dat ook voor hen het geluk weer in het verschiet kan liggen.

En dus ga ik er een geweldige dag van maken. Een dag creëren waarop ik bewust leef en alles met bewust-zijn ga meemaken. Deze dag is er namelijk ééntje die nooit meer terug komt.

En jij? Wat doe jij? Creëer jij je dag of gaat deze weer net zo voorbij als alle anderen? De keuze is aan jou! 

Fijne dag!

PS Ik ben naast een engel, soms ook een bengel. Bijvoorbeeld vandaag. Voel je nooit persoonlijk aangesproken. Mijn blogs schrijf ik altijd! vanuit een liefdevolle intentie.  Heb ik dus hiermee bereikt dat je denkt: Die levensgenieter kan me wat, ik geniet net zo als hij, dan is mijn missie voor vandaag geslaagd.