Zelfzucht in de wereld van Bewustzijnsgroei

Het wordt door de transitie naar een nieuwe tijd steeds duidelijker. Het verschil tussen zij die zich met zuivere dan wel onzuivere intentie als coach, trainer, meester begeven in de wereld van bewustzijnsgroei.

Zelfzucht. Niet de ander, maar vooreerst zichzelf in de schijnwerpers zetten en promoten. Geen kans voorbij laten gaan te laten weten wat men allemaal bereikt heeft, wat men doet en heeft gedaan, hoeveel boeken er zijn geschreven et cetera. Het liefst met het eigen hoofd er iedere keer bij, smachtend naar duimpjes en hartjes

Onbewust ego-driven; vanuit eigen trauma steeds weer zoekend naar bevestiging en aandacht.

De andere kant is er gelukkig ook. De laatste tijd heb ik veel podcasts mogen maken met authentieke mensen. Zij die in bescheidenheid en nederigheid anderen helpen op het pad van zelfrealisatie. Vanuit integriteit niet zichzelf maar de ander centraal stellen.

In de komende tijd gaan we zien dat de zeepbel wordt doorgeprikt. Buitenkant moet worden ingeruild voor zuivere intentie, zonder zucht naar aandacht en zelfpromotie. Weg van zelfzucht naar in alle oprechte empathie, de ander willen helpen.